Alpacaspies

Ingrediënten

  • 1 kilo alpaca, schoon 
  • 100 g bacon 
  • 200 g champignons
  • 1 eetlepel verse peterselie (gehakt) 
  • 2 eetlepels gemalen rode peper saus
  • 6 eetlepels rode wijnazijn 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 rode ui, fijngesneden 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 2 rode paprika's 
  • Zout, peper
  • nootmuskaat
  • 1 kilo alpaca, schoon ,
  • 100 g bacon ,
  • 200 g champignons,
  • 1 eetlepel verse peterselie (gehakt) ,
  • 2 eetlepels gemalen rode peper saus,
  • 6 eetlepels rode wijnazijn ,
  • 3 teentjes knoflook ,
  • 1 rode ui, fijngesneden ,
  • 2 laurierblaadjes ,
  • 2 rode paprika's ,
  • Zout, peper,
  • nootmuskaat

Bereiding

  • In een koekenpan met olie bak je het spek aan. Na het aanbakken haal je de pan van het vuur en voeg je peper, peterselie, zout, peper en nootmuskaat toe. Daarnaast voeg je de het in blokjes gesneden alpacavlees toe en laat alles gedurende minstens een uur marineren. Zodra er is gemarineerd, rijg je de stukjes vlees op spiesen. Om en om de stukjes met stukjes ui, champignons of paprika. Leg de spiezen op de gril of bbq en gaar ze medium. Maak ze niet te gaar want dan wordt het vlees droog en korrelig. Penseel tijdens het grillen steeds wat marinade over het vlees. Serveer met aardappelen, mais, en chili saus.

Terug naar boven