Kippenvleugel saté

Ingrediënten

  • Kippenvleugels, bij het gewricht opengevouwen.
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 gr vers gehakte gemberwortel
  • 125 gr suiker
  • 60 gr droge sherry of rijstwijn
  • 125 gr donkere sojasaus
  • 30 gr sesamolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 gr verse gehakte gember
  • 150 gr pindakaas
  • 30 gr suiker
  • 60 gr water
  • 1 gr Tabasco of scherpe chilisaus
  • 15 gr vers citroensap
  • 30 gr sojasaus, manis
  • 5 gr verse, gehalte koriander
  • 15 gr sesamolie
  •   zout en zwarte peper, naar smaak toevoegen
  • Kippenvleugels, bij het gewricht opengevouwen.,
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 5 gr vers gehakte gemberwortel,
  • 125 gr suiker,
  • 60 gr droge sherry of rijstwijn,
  • 125 gr donkere sojasaus,
  • 30 gr sesamolie,
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 2 gr verse gehakte gember,
  • 150 gr pindakaas,
  • 30 gr suiker,
  • 60 gr water,
  • 1 gr Tabasco of scherpe chilisaus,
  • 15 gr vers citroensap,
  • 30 gr sojasaus, manis,
  • 5 gr verse, gehalte koriander,
  • 15 gr sesamolie,
  •   zout en zwarte peper, naar smaak toevoegen

Bereiding

  • Leg de kippenvleugels in een schone bak. Meng knoflook, gember, suiker, sherry, sojasaus en sesamolie en giet het mengsel over de kippenvleugels. Meng alles goed door elkaar en laat ten minstens 3 uur marineren afgedekt in de koelcel.

  • Meng knoflook, gember, pindakaas en suiker door elkaar. Roer er beetje voor beetje het water er door. Voeg, als zich een emulsie heeft gevormd, tabasco, citroensap, sojasaus, koriander en sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  • Presenteer deze Kippenvleugelsaté met de Indonesische pindasaus in stenen potten in de toonbank. Geef uw klanten er een bereidingsadvies bij voor op de barbecue.

  • Steek de barbecue aan of verwarm de gasbarbecue voor. Rooster de vleugeltjes ongeveer 10 minuten op een hete barbecue of tot ze bruin en krokant zijn. Keer ze zo nu en dan om. Leg aan het eind van de roostertijd een paar lente-uitjes erbij.  Serveer de vleugeltjes met de Indonesische pindasaus.

Terug naar boven