Kalfssaté spiesen met kokos

Ingrediënten

  • Winkelklaar mals kalfsvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm
  • 60 gram gesnipperde verse ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 20 gram tamarindesaus
  • 30 gram sojasaus (ketjap,zoute soort)
  • 30 gram azijn
  • 5 gram sambal oelek
  • 60 gram gedroogde geraspte kokos
  • Winkelklaar mals kalfsvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm,
  • 60 gram gesnipperde verse ui,
  • 1 teentje knoflook, geperst,
  • 20 gram tamarindesaus,
  • 30 gram sojasaus (ketjap,zoute soort),
  • 30 gram azijn,
  • 5 gram sambal oelek,
  • 60 gram gedroogde geraspte kokos

Benodigheden

  • Metalen spiesen

Bereiding

  • Kalfsvlees van de bovenbil in mooie blokjes van 3x3 cm snijden. Gesnipperde ui, geperste knoflook, tamarindesaus, sojasaus, azijn, sambal en kokos in een bak vermengen met de blokjes vlees; de massa in de koelcel 12 uur laten marineren (bakken afdekken).

  • Blokjes vlees daarna op spiesen rijgen; 4 à 5 blokjes per spies.

  • Wederom een product voor de barbecue: maak een mengsel van 40 gram olie en 5 gram sesamolie; bestrijk daarmee het vlees aan de spiesen. Op de barbecue op hoge temperatuur 3 à 4 minuten bakken. Deze spiesen kunnen ook in onder de grill of in de koekenpan bereid worden. 

Terug naar boven