Kalfssaté spiesen met kokos
Kalfssaté spiesen met kokos
Ingrediënten
-
Winkelklaar mals kalfsvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm
-
60 gram gesnipperde verse ui
-
1 teentje knoflook, geperst
-
20 gram tamarindesaus
-
30 gram sojasaus (ketjap,zoute soort)
-
30 gram azijn
-
5 gram sambal oelek
-
60 gram gedroogde geraspte kokos
-
Winkelklaar mals kalfsvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm,
-
60 gram gesnipperde verse ui,
-
1 teentje knoflook, geperst,
-
20 gram tamarindesaus,
-
30 gram sojasaus (ketjap,zoute soort),
-
30 gram azijn,
-
5 gram sambal oelek,
-
60 gram gedroogde geraspte kokos
Bereiding
-
Kalfsvlees van de bovenbil in mooie blokjes van 3x3 cm snijden. Gesnipperde ui, geperste knoflook, tamarindesaus, sojasaus, azijn, sambal en kokos in een bak vermengen met de blokjes vlees; de massa in de koelcel 12 uur laten marineren (bakken afdekken).
-
Blokjes vlees daarna op spiesen rijgen; 4 à 5 blokjes per spies.
-
Wederom een product voor de barbecue: maak een mengsel van 40 gram olie en 5 gram sesamolie; bestrijk daarmee het vlees aan de spiesen. Op de barbecue op hoge temperatuur 3 à 4 minuten bakken. Deze spiesen kunnen ook in onder de grill of in de koekenpan bereid worden.
-
Bekijk ook andere recepten