Drumstickspiesen

Ingrediënten

  • 15 Kippenvleugeltjes
  • 24 Blaadjes verse laurier
  • 50 ml Slaolie
  • 50 ml Witte wijn
  • 15 gram Keukenzout
  • 2 gram Currypoeder
  • 3 gram Vloeibare paprika
  • 2 gram Witte peper
  • 2 Gesnipperde blaadjes verse laurier
  • 1 takje Verse tijm, fijngesnipperd
  • 15 Kippenvleugeltjes,
  • 24 Blaadjes verse laurier,
  • 50 ml Slaolie,
  • 50 ml Witte wijn,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 2 gram Currypoeder,
  • 3 gram Vloeibare paprika,
  • 2 gram Witte peper,
  • 2 Gesnipperde blaadjes verse laurier,
  • 1 takje Verse tijm, fijngesnipperd

Benodigheden

  • Metalen spiesen of houten pennen

Bereiding

  • Verwijder het buitenste deel van de kippenvleugels (het puntje); de rest halveren in het gewricht, zodat we 30 delen krijgen.

  • Al deze ingrediënten met een gard goed door elkaar mengen tot een marinade; breng de kippenvleugeltjes daarin en leg daarop een deksel om de vleugeldelen onder het marinade-oppervlak te houden. Een nacht in de koelcel laten marineren.

  • De gemarineerde kippenvleugeltjes goed laten uitlekken in een vergiet. Volgorde van rijgen aan een spies: 5 stukjes gemarineerde kippenvleugel, met tussen de stukjes vlees in telkens een vers laurierblad.

  • Presenteer de spiesen op een mooie spiegel, met vermelding van naam en prijsaanduiding.

Terug naar boven