Kalfskebab

Ingrediënten

  • 600 gram Kalfsgehakt  
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel 
  • 1 middelgrote ui, geschaafd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt 
  • 1 eetlepel gehakte munt 
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • zout en peper uit de molen 
  • 600 gram Kalfsgehakt  ,
  • 1 eetlepel olijfolie ,
  • 2 theelepels gemalen komijn,
  • 1 theelepel gemalen kaneel ,
  • 1 middelgrote ui, geschaafd,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt ,
  • 1 eetlepel gehakte munt ,
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten,
  • zout en peper uit de molen 

Benodigheden

  • 4 vleespennen 

Bereiding

  • Vermeng het kalfsgehakt met de geschaafde ui, geroosterde pijnboompitten, peterselie, munt en de kruiden en breng met zout en peper op smaak. Vorm van het kalfsgehakt 8 gelijke iets langgerekte ballen en rijg ze aan de vleespennen. Verwarm grill (pan) voor, bestrijk het kalfsgehakt rondom met een kwastje olijfolie en grill de pennen, mooi bruin en nèt gaar van binnen. Lekker met Arabisch brood en een salade van komkommer, yoghurt en knoflook. 

  • Frisse rosé of juist een stevig biertje 

Terug naar boven