Kalkoensaté spiesen

Ingrediënten

  • Winkelklare kalkoen blokjes van 3 x 3 cm gesneden.
  • 350 gram Pindakaas, met stukjes noot
  • 6 Sjalotten, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 4 Teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 20 gram Sambal oelek
  • 20 gram Bruine basterdsuiker
  • 300 ml Heet water
  • 20 ml Ketjap
  • 10 ml Citroensap Saté stokjes (pennen)
  • Winkelklare kalkoen blokjes van 3 x 3 cm gesneden.,
  • 350 gram Pindakaas, met stukjes noot,
  • 6 Sjalotten, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 4 Teentjes knoflook, fijngesnipperd,
  • 20 gram Sambal oelek,
  • 20 gram Bruine basterdsuiker,
  • 300 ml Heet water,
  • 20 ml Ketjap,
  • 10 ml Citroensap Saté stokjes (pennen)

Benodigheden

  • Saté stokjes (pennen)

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Meng ze in een platte bak met een garde tot een gladde marinade. De blokjes vlees een nacht afgedekt in de koelcel laten marineren, in een vergiet goed laten uitlekken.

  • Rijg het gemarineerde vlees aan de saté stokjes.

  • Presenteer deze kalkoensaté spiesen op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat er altijd een schone vleestang bij is en dat de schaal goed gevuld is.

Terug naar boven