Fruitkebabs

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe maar stevige mango’s
  • 6 kleine sinaasappels, in partjes
  • 32 stukjes gekonfijte gember Ingrediënten om de kebabs te bestrijken 
  • 90 ml gembersiroop
  • 30 gr bruine suiker
  • 5 gr speculaaskruiden
  • 50 gr boter
  • 2 grote rijpe maar stevige mango’s,
  • 6 kleine sinaasappels, in partjes,
  • 32 stukjes gekonfijte gember Ingrediënten om de kebabs te bestrijken ,
  • 90 ml gembersiroop,
  • 30 gr bruine suiker,
  • 5 gr speculaaskruiden,
  • 50 gr boter

Benodigheden

  • Satéstokjes of ijzeren pennen 

Bereiding

  • Als men aan barbecuën denkt, denkt men al snel aan vlees. Dat hoeft echter niet. Je kan de maaltijd namelijk ook variëren. Bijvoorbeeld met een fruitspies. Er zijn heel veel opties mogelijk, hierbij hebben wij één fruitkebab uitgelicht. Daarnaast kun je ook helemaal losgaan zoals op bovenstaande foto, en heel veel verschillende soorten fruit gebruiken.

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees aan beide kanten van de pit in 2 dikke plakken. Snijd deze in stukken van 2,5 cm, in totaal moeten we er 48 hebben. Pel de sinaasappels en maak er partjes van. Rijg achtereenvolgens 3 stukjes mango, 2 stukjes gekonfijte gember en 2 partjes sinaasappel op een tweetal satépennen die we evenwijdig vlak naast elkaar houden en maak zo 16 kebabs. Door per kebab twee pennen te gebruiken zitten de stukjes fruit vast; bij gebruik van slechts één pen zouden de stukjes fruit gaan zwenken of kantelen met elke beweging.

  • Gember-toffeesaus maken: doe gembersiroop, bruine suiker, speculaaskruiden en boter in een steelpan met dikke bodem en breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. De saus moet nog warm zijn om die te kunnen uitgieten in kleine bakjes waar een deksel op kan. Meteen na het uitgieten goed doorkoelen in de koelcel. Deze saus kan bij de kebabs worden verkocht.

  • Fruitkebabs dessertspiesen op de barbecue roosteren of op de grillplaat. Draai ze om de 2 á 3 minuten om, bestrijk ze regelmatig met de gember-toffesaus die u op de rand van de barbecue in een pannetje warm heeft gemaakt, tot ze mooi licht bruin zijn, maar nog wel sappig zijn; totaal 10 tot 15 minuten. Onmiddellijk serveren.

Terug naar boven