Bladerdeeghapjes van gehakt

Ingrediënten

  • Voor deze hapjes gebruiken we diepgevroren of gekoeld blader-korstdeeg van 2 mm dik. Plakken van 40 x 40 centimeter. 
  • 750 gr gehakt halfom (zonder kruiden)
  • 50 gr gerookte gekookte ham (in smalle reepjes snijden)
  • 12 gr zeezout
  • 1 gr zwarte peper uit de molen
  • 170 gr geraspte Gouda kaas
  • 150 gr groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 75 gr rode ui (fijn snipperen)
  • 150 gr geraspte Gouda kaas (voor eindgarnering)
  • Voor deze hapjes gebruiken we diepgevroren of gekoeld blader-korstdeeg van 2 mm dik. Plakken van 40 x 40 centimeter. ,
  • 750 gr gehakt halfom (zonder kruiden),
  • 50 gr gerookte gekookte ham (in smalle reepjes snijden),
  • 12 gr zeezout,
  • 1 gr zwarte peper uit de molen,
  • 170 gr geraspte Gouda kaas,
  • 150 gr groene paprika (in kleine blokjes gesneden),
  • 75 gr rode ui (fijn snipperen),
  • 150 gr geraspte Gouda kaas (voor eindgarnering)

Bereiding

  • Alle ingrediënten nauwkeurig afwegen en gereed zetten. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed onder elkaar tot er een goede binding is verkregen.

  • Maak van het deeg een plak van 40 x 40 centimeter groot. De vulling gelijkmatig over het deeg verdelen, nu het deeg strak oprollen (dit gaat het beste als u het deeg op een theedoek legt. Uit deze deeg rol 14 mogelijk gelijkmatige dikke schijven snijden van ca. 3 cm dik.

  • Een bakplaat met bakpapier beleggen en de deegstukken van de midden uit in een ronde ring met de snijkant plaatsen. De deegstukken mogen niet tegen elkaar worden gezet, een paar millimeters tussen ruimte laten. Nu de boven kant met de geraspte Gouda kaas bestrooien.

  • De bladerdeeg hapjes afbakken in een voorverwarmde oven van 200 graden (hete lucht 180 graden, gas stand 3) en die temperatuur aanhouden. De baktijd is ca. 45 minuten. Door een schone, gedesinfecteerde breinaald in het deeg te steken kunnen we zien of het product gaar is: wanneer we de naald er weer uit trekken en er geen deeg aan zit, is het product gaar.

  • Het lekkerste smaakt dit gerecht als het nog warm is

Terug naar boven