Runder gehaktballetjes met Gember en Druiven
Runder gehaktballetjes met Gember en Druiven
Ingrediënten
-
Vlees voor rundergehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.
-
15 gram Keukenzout
-
3 gram Witte peper
-
50 gram Cornflakes, fijngestampt
-
150 gram Heel fijn gesnipperde ui
-
30 gram Sojasaus
-
2 Eieren
-
1 gram Gemberpoeder
-
100 gram Boter
-
100 gram Bloem
-
12 Gemberblokjes, fijngehakt
-
500 ml Druiven op sap, uit blik
-
30 gram Maïzena
-
Vlees voor rundergehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.,
-
15 gram Keukenzout,
-
3 gram Witte peper,
-
50 gram Cornflakes, fijngestampt,
-
150 gram Heel fijn gesnipperde ui,
-
30 gram Sojasaus,
-
2 Eieren,
-
1 gram Gemberpoeder,
-
100 gram Boter,
-
100 gram Bloem,
-
12 Gemberblokjes, fijngehakt,
-
500 ml Druiven op sap, uit blik,
-
30 gram Maïzena
Bereiding
-
Weeg de ingrediënten nauwkeurig af.
-
Draai het goed gekoelde rundvlees door de 10 mm plaat en meng er fijngestampte cornflakes, gesnipperde ui, sojasaus, gemberpoeder, eieren, peper en zout door.
-
Dan de massa door de 3 mm plaat draaien en namengen tot er een goede binding is. Van het gehakt balletjes vormen van ca. 30 gram en door de bloem wentelen.
-
Boter in een braadpan verhitten en de balletjes rondom bruin bakken. Dan druiven met sap en fijngehakte gember toevoegen en de massa aan de kok brengen.
-
De balletjes in ± 20 minuten zachtjes gaar stoven. Maïzena met wat water aanmengen en hiermee de saus binden. De massa eerst even laten afkoelen en dan in de koelcel geheel laten doorkoelen.
-
Bekijk ook andere recepten