Runder gehaktballetjes met Gember en Druiven

Ingrediënten

  • Vlees voor rundergehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.
  • 15 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 50 gram Cornflakes, fijngestampt
  • 150 gram Heel fijn gesnipperde ui
  • 30 gram Sojasaus
  • 2 Eieren
  • 1 gram Gemberpoeder
  • 100 gram Boter
  • 100 gram Bloem
  • 12 Gemberblokjes, fijngehakt
  • 500 ml Druiven op sap, uit blik
  • 30 gram Maïzena
  • Vlees voor rundergehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 50 gram Cornflakes, fijngestampt,
  • 150 gram Heel fijn gesnipperde ui,
  • 30 gram Sojasaus,
  • 2 Eieren,
  • 1 gram Gemberpoeder,
  • 100 gram Boter,
  • 100 gram Bloem,
  • 12 Gemberblokjes, fijngehakt,
  • 500 ml Druiven op sap, uit blik,
  • 30 gram Maïzena

Bereiding

  • Weeg de ingrediënten nauwkeurig af.

  • Draai het goed gekoelde rundvlees door de 10 mm plaat en meng er fijngestampte cornflakes, gesnipperde ui, sojasaus, gemberpoeder, eieren, peper en zout door.

  • Dan de massa door de 3 mm plaat draaien en namengen tot er een goede binding is. Van het gehakt balletjes vormen van ca. 30 gram en door de bloem wentelen.

  • Boter in een braadpan verhitten en de balletjes rondom bruin bakken. Dan druiven met sap en fijngehakte gember toevoegen en de massa aan de kok brengen.

  • De balletjes in ± 20 minuten zachtjes gaar stoven. Maïzena met wat water aanmengen en hiermee de saus binden. De massa eerst even laten afkoelen en dan in de koelcel geheel laten doorkoelen.

Terug naar boven