Bladerdeegbol met ham kaas vulling

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks
  • Diepvries bladerdeeg met een dikte van 5 mm
  • 300 gr gekookte achterham normaal dun gesneden, in smalle reepjes gesneden
  • 50 gr rauwe ham, normaal dun gesneden naar keuze, in smalle reepjes gesneden
  • 100 gr Emmentaler, geraspt
  • 2 eieren
  • 5 gr fijngehakte bladpeterselie, vers
  • 0,5 gr natriumglutaminaat (=smaakverbetering)
  • Eiwit om randen te bestrijken
  • Eigeel vermengd met iets slagroom om deeg te bestrijken
  • Voor 10 stuks,
  • Diepvries bladerdeeg met een dikte van 5 mm,
  • 300 gr gekookte achterham normaal dun gesneden, in smalle reepjes gesneden,
  • 50 gr rauwe ham, normaal dun gesneden naar keuze, in smalle reepjes gesneden,
  • 100 gr Emmentaler, geraspt,
  • 2 eieren,
  • 5 gr fijngehakte bladpeterselie, vers,
  • 0,5 gr natriumglutaminaat (=smaakverbetering),
  • Eiwit om randen te bestrijken,
  • Eigeel vermengd met iets slagroom om deeg te bestrijken

Benodigheden

  • Deegradertje (glad/gekarteld voor het snijden van deeg)
  • Deegroller
  • Kleine cutter of keukenmachine
  • Klein kwastje
  • Gehaktmolen
  • Verschillende kleine uitsteekvormpjes

Bereiding

  • De gekookte ham en de rauwe ham in smalle reepjes snijden, de peterselie fijn hakken. Nu ham, kaas, eierenpeterselie en smaakverbetering in een passende kom mengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

  • Op het uitgerolde bladerdeeg leggen we een ronde vorm van 15-cm doorsnee Ø. Op deze wijze snijden we 10 ronde plakken bladerdeeg uit.

  • Leg de 10 ronde plakken bladerdeeg uit op de werktafel, ver deel op een helft ca. 40 gram vulling gelijkmatig uitstrijken, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. De deegranden met eiwit bestrijken en het geheel dicht vouwen, met een scherp klein mes de rand om de 5-mm insnijden. De beide uiteinden van het bladerdeeg naar elkaar vouwen, zo dat het middelste deel omhoog komt, eventueel nog de bovenkant decoreren met deeg, en het geheel met eigeel/slagroom bestrijken.

  • Presenteer deze bladerdeegbol met ham kaas vulling op mooie schalen in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Geef de klant een bereidingsadvies mee.

  • De bladerdeegbol met ham kaas vulling op bakplaat met bakpapier leggen. Oven met hete lucht oven voor verwarmen op 170-190˚C baktijd 20-25 minuten, tot de korsten goudbruin en knapperig zijn. Tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Laat 5 minuten rusten en snijd het vlak voor het opdienen aan. Oven zonder hete lucht oven voorverwarmen op  220 ˚C  baktijd 25 minuten bakken tot de korsten goudbruin en knapperig zijn. Tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Laat 5 minuten rusten en snijd het vlak voor opdienen aan.  

  • Lekker met bloemkool, champignons of een gemengde salade!

Terug naar boven