Zilvervliesrijstsalade

Ingrediënten

  • 750 gram Gekookte zilvervliesrijst
  • 250 gram Gekookte ham, zonder vet, in smalle reepjes gesneden
  • 250 gram Gare doperwtjes, goed laten uitlekken
  • 500 gram Winterwortel, geraspt
  • 250 gram Fijngehakte lente-uitjes
  • 20 ml Zonnebloemolie
  • 60 ml Witte-wijnazijn
  • 10 gram Ge(vries)droogde bieslook
  • 750 gram Gekookte zilvervliesrijst,
  • 250 gram Gekookte ham, zonder vet, in smalle reepjes gesneden,
  • 250 gram Gare doperwtjes, goed laten uitlekken,
  • 500 gram Winterwortel, geraspt,
  • 250 gram Fijngehakte lente-uitjes,
  • 20 ml Zonnebloemolie,
  • 60 ml Witte-wijnazijn,
  • 10 gram Ge(vries)droogde bieslook

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen en koel door in de koelcel. Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten goed koel worden verwerkt. Meng rijst, ham, erwten, wortel, lente-ui, olie, wijnazijn en bieslook in een bak goed onder elkaar; niet met de handen mengen maar met schoon gereedschap. Dek de bak af en laat de salade minstens 1 uur inwerken. De salade meteen na het mengen in de koeling goed doorkoelen.

Terug naar boven