Vleessalade

Ingrediënten

  • Om vlees in te trekken (= niet koken): mager rundersoepvlees (zonder pezen, zenen, kraakbeen en stempels) (wortel, ui, prei) snufje tijm, foelie, 1 kruidnagel en 1 laurierblad. Snuf nitrietpekelzout (dan krijgt het soepvlees een mooie kleur)
  • 1 kg Klein gesneden gekookt soepvlees
  • 500 gram Klein gesneden ananas
  • 500 gram Klein gesneden zilveruitjes
  • 4 gram Witte peper
  • 8 gram Keukenzout
  • 50 gram Mosterd
  • 2 kg Mayonaise  Op smaak brengen met scheutje vloeibare paprika, maggi, worchestersaus.
  • Om vlees in te trekken (= niet koken): mager rundersoepvlees (zonder pezen, zenen, kraakbeen en stempels) (wortel, ui, prei) snufje tijm, foelie, 1 kruidnagel en 1 laurierblad. Snuf nitrietpekelzout (dan krijgt het soepvlees een mooie kleur),
  • 1 kg Klein gesneden gekookt soepvlees,
  • 500 gram Klein gesneden ananas,
  • 500 gram Klein gesneden zilveruitjes,
  • 4 gram Witte peper,
  • 8 gram Keukenzout,
  • 50 gram Mosterd,
  • 2 kg Mayonaise  Op smaak brengen met scheutje vloeibare paprika, maggi, worchestersaus.

Bereiding

  • Soepvlees blancheren, opzetten in een soeppan met koud water. Aan de kook brengen, afschuimen en tegen de kook aanhouden (trekken = net niet koken). Bouquet garni toevoegen en 5 uur laten trekken(het vlees moet wel gaar zijn). Het soepvlees uit de pan nemen en aflaten koelen in de koelcel. Opmerking: de bouillon door een passeerdoek zeven. Deze kan voor soepen en sauzen verder verwerkt worden.

  • Weeg alle grondstoffen en ingrediënten nauwkeurig af, snij vlees en zilveruitjes/ananas klein laat ze in een vergiet goed uitlekken. Meng alles (niet met de handen) maar met gereedschap goed onder elkaar. Breng de salade op smaak met vloeibare paprika, maggi en worchestersaus. Laat de salade afgedekt in de koelcel minstens 2 uur inwerken.

Terug naar boven