Rauwkost is misschien wel het vrolijkste onderdeel van ons dagelijks eten. Er bestaan honderden recepten voor de heerlijkste salades. Eigenlijk alles kan wel met rauwkost. Je moet een beetje durven, een beetje creatief zijn. Speel met de ingrediënten en dan komen de meest verrassende recepten in de toonbank. Probeer deze verfrissende salade met tonijn en varieer waar je wilt met de verschillende ingrediënten. Deze salade staat al jaren in de restaurant top 3 en verdient een plek in de toonbank.
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Sperziebonen afhalen en beetgaar koken in weinig water 10-12 minuten. Giet de sperziebonen in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze na het afspoelen goed uitlekken.
Was de lollo rossa en droog deze in een slacentrifuge. Scheur de sla in kleinere stukjes en doe de sla in een slakom. Was de tomaten, halveer ze en schep de inhoud uit de tomaten, dat je alleen het harde gedeelte overhoud. Snijd de tomaten vervolgens in partjes.
Maak de blikjes tonijn open en laat deze uitlekken in een vergiet. Pel de eieren en snijd ze met behulp van een eiersnijder in plakjes. Snijd de aardappelen in kleine gelijke blokjes. Maak vervolgens de dressing in een klein kommetje van de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper.
Serveer het gerecht in diepe borden: rangschik alle ingrediënten mooi op de sla; als laatste de tonijn, sprenkel de dressing erover en garneer met fijngehakte peterselie.
Tip: ook lekker met ansjovis!
Foto: ©Ivan Mateev/Shutterstock.com