Salade van gegrilde pompoen met feta en amandelen

Ingrediënten

  • Voor 6 personen
  • 70 ml rodewijnazijn
  • 30 gr honing
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stokje kaneel
  • 2 kardemoms, de peulen gecrusht
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 400 gr flespompoen, geschild en in dunne plakken
  • 100 gr feta, beetje droge, in brokjes
  • 10 takjes bladpeterselie, alleen de blaadjes
  • 50 gr geschaafde amandelen, even getoast
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Voor 6 personen,
  • 70 ml rodewijnazijn,
  • 30 gr honing,
  • 1 sjalot, gesnipperd,
  • 1 stokje kaneel,
  • 2 kardemoms, de peulen gecrusht,
  • 1 steranijs,
  • 1 theelepel chiliflakes,
  • 400 gr flespompoen, geschild en in dunne plakken,
  • 100 gr feta, beetje droge, in brokjes,
  • 10 takjes bladpeterselie, alleen de blaadjes,
  • 50 gr geschaafde amandelen, even getoast,
  • Olijfolie,
  • Zout en peper

Bereiding

  • Bij zomers weer hoort natuurlijk ook een frisse salade. Lekkere gegrilde pompoen in combinatie met feta en amandelen.

  • Breng wijnazijn, honing, sjalot, kaneel, kardemom, steranijs en chili tegen de kook aan en laat 5 minuten indampen. Laat afkoelen en haal door een zeef.Smeer de plakken flespompoen in met olijfolie en gril in 15 minuten om en om gaar.Meng de warme flespompoen met de dressing, laat 5 minuten staan en bestrooi met feta, bladpeterselie en amandelen.

Terug naar boven