Maaltijdsalade met makreel en bietjes

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 500 gram Ongekookte rode bietjes
  • 1 eetl Rietsuiker
  • 2 eetl Balsamicoazijn
  • 4 eetl Olijfolie
  • 2 Gestoomde makreelfilet, in stukken verdeeld
  • 2 Zoetzure augurken, grofgehakt
  • 75 gram Rucola
  •   Zout en peper
  • 2 Sjalotten, gesnipperd
  • 1 eetl Fijne mosterd
  • 1 eetl Witte wijnazijn
  • 1 eetl Gembersiroop
  • 5 eetl  Olijfolie extra vierge
  •   Zout en peper
  • Voor 4 personen,
  • 500 gram Ongekookte rode bietjes,
  • 1 eetl Rietsuiker,
  • 2 eetl Balsamicoazijn,
  • 4 eetl Olijfolie,
  • 2 Gestoomde makreelfilet, in stukken verdeeld,
  • 2 Zoetzure augurken, grofgehakt,
  • 75 gram Rucola,
  •   Zout en peper,
  • 2 Sjalotten, gesnipperd,
  • 1 eetl Fijne mosterd,
  • 1 eetl Witte wijnazijn,
  • 1 eetl Gembersiroop,
  • 5 eetl  Olijfolie extra vierge,
  •   Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;

  • Was de bietjes goed schoon en verwijder het loof;

  • Roer de suiker, balsamico en olijfolie door elkaar tot een dressing en meng door de bietjes;

  • Leg de bietejs in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en zet circa 40 minuten in de oven. Controleer of de bietjes gaar zijn en laat ze afkoelen;

  • Verwijder de schil en snijd de bietjes in grove stukken;

  • Verdeel de rucola over een schaal, leg er de stukken biet, makreel en augurk op;

  • Klop een dressing van de sjalot, mosterd, azijn, siroop, olie en zout en peper naar smaak, en verdeel deze over de salade.

Terug naar boven