Maaltijdsalade met makreel en bietjes
Maaltijdsalade met makreel en bietjes
Ingrediënten
-
Voor 4 personen
-
500 gram Ongekookte rode bietjes
-
1 eetl Rietsuiker
-
2 eetl Balsamicoazijn
-
4 eetl Olijfolie
-
2 Gestoomde makreelfilet, in stukken verdeeld
-
2 Zoetzure augurken, grofgehakt
-
75 gram Rucola
-
Zout en peper
-
2 Sjalotten, gesnipperd
-
1 eetl Fijne mosterd
-
1 eetl Witte wijnazijn
-
1 eetl Gembersiroop
-
5 eetl Olijfolie extra vierge
-
Zout en peper
-
Voor 4 personen,
-
500 gram Ongekookte rode bietjes,
-
1 eetl Rietsuiker,
-
2 eetl Balsamicoazijn,
-
4 eetl Olijfolie,
-
2 Gestoomde makreelfilet, in stukken verdeeld,
-
2 Zoetzure augurken, grofgehakt,
-
75 gram Rucola,
-
Zout en peper,
-
2 Sjalotten, gesnipperd,
-
1 eetl Fijne mosterd,
-
1 eetl Witte wijnazijn,
-
1 eetl Gembersiroop,
-
5 eetl Olijfolie extra vierge,
-
Zout en peper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden;
-
Was de bietjes goed schoon en verwijder het loof;
-
Roer de suiker, balsamico en olijfolie door elkaar tot een dressing en meng door de bietjes;
-
Leg de bietejs in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en zet circa 40 minuten in de oven. Controleer of de bietjes gaar zijn en laat ze afkoelen;
-
Verwijder de schil en snijd de bietjes in grove stukken;
-
Verdeel de rucola over een schaal, leg er de stukken biet, makreel en augurk op;
-
Klop een dressing van de sjalot, mosterd, azijn, siroop, olie en zout en peper naar smaak, en verdeel deze over de salade.
-
Bekijk ook andere recepten