Maaltijdsalade zuurkool/casselerrib

Ingrediënten

  • 1 kg Gekookte casselerrib, in smalle dunne reepjes gesneden
  • 1 kg Zuurkool
  • 400 gram Ananas (uit blik), in blokjes
  • 250 ml Ananassap
  • 100 gram Honing
  • 75 ml Zonnebloemolie
  • 30 ml Citroensap
  • 1 kg Gekookte casselerrib, in smalle dunne reepjes gesneden,
  • 1 kg Zuurkool,
  • 400 gram Ananas (uit blik), in blokjes,
  • 250 ml Ananassap,
  • 100 gram Honing,
  • 75 ml Zonnebloemolie,
  • 30 ml Citroensap

Bereiding

  • Weeg de grondstoffen en de ingrediënten voor de vinaigrette nauwkeurig af.

  • Snij de casselerrib in smalle reepjes en de ananas in kleine blokjes.

  • Meng casselerrib, ananas en zuurkool goed door elkaar.

  • Verwarm het ananassap, los daarin de honing op en roer de olie, en het citroensap erdoor. Laat dan alles goed afkoelen.

  • Schep de vinaigrette luchtig door de salade, dek de bak af en laat de vinaigrette minstens 1 uur inwerken in de koelcel.

Terug naar boven