Maaltijdsalades zijn bacteriologisch kwetsbare producten. Werk en mengt met goed gereinigd materiaal/gereedschap en apparatuur. Werk niet met de blote handen en de grondstoffen. Gebruik verse grondstoffen, die wanneer nodig, goed doorgekoeld zijn. Haalt ze zo kort mogelijk voor de bewerking uit de koelcel. Werk in koele ruimtes en zet de producten meteen na bereiding in de koelcel.
Breng de diepvrieserwten in - liter kokend water met wat zout en laat ze daarin – met deksel op de pan – 5 minuten zeer zachtjes koken. Daarna in het vocht laten afkoelen (anders drogen ze uit) en doorkoelen in de koelcel. Verwijder vellen en botten van de gare kippenbouten en snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Laat de ananas uitlekken en snijdt deze in zeer kleine blokjes. Erwten afgieten en laten uitlekken .Meng rauwkost salade, vlees, ananas en erwten losjes door elkaar tot er een goede verdeling is (niet met de handen mengen). Schep de maaltijdsalade in een schaal en garneer af met takjes dille.
Presenteer deze maaltijdsalade in een mooie schaal in de toonbank. Zorg altijd voor schone uitscheplepels. Laat uw klanten van tijd tot tijd proeven van deze eigen maaltijdsalade.