Tagliatelle salade

Ingrediënten

  • 300 gram Gekookte tagliatelle( koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking)
  • 300 gram In reepjes gesneden gekookte kipfilet
  • 150 gram Kleine stukjes perzik (uit blik)
  • 200 gram Geblancheerde, aan reepjes gesneden bleekselderij
  • 50 gram Gefruite pistachepitten
  • 400 gram Mayonaise
  • 25 gram Heel klein gesneden gemberblokjes op siroop
  • 2 gram Kerriepoeder
  •   Boter of olie
  • 300 gram Gekookte tagliatelle( koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking),
  • 300 gram In reepjes gesneden gekookte kipfilet,
  • 150 gram Kleine stukjes perzik (uit blik),
  • 200 gram Geblancheerde, aan reepjes gesneden bleekselderij,
  • 50 gram Gefruite pistachepitten,
  • 400 gram Mayonaise,
  • 25 gram Heel klein gesneden gemberblokjes op siroop,
  • 2 gram Kerriepoeder,
  •   Boter of olie

Bereiding

  • Werk met zo vers en zo koel mogelijke grondstoffen. Weeg alle benodigdheden nauwkeurig af. Eerst de pistachepitten enkele minuten fruiten in boter of olie en de bleekselderij overdwars in reepjes snijden en blancheren. Laat deze meteen afkoelen en doorkoelen. Intussen de gekookte kipfilet in reepjes snijden. Perzik aan stukjes en gember  aan kleine stukjes snijden. Daarna alle ingrediënten – goed doorkoelen – door elkaar mengen(niet met de handen, maar met schone hulpmiddelen, voor een goede bacteriologische gesteldheid, wat de houdbaarheid en de kleur ten goede komt).Opmerking: werk met schoon gereedschap en materialen ten gunste van de bacteriologische gesteldheid van het eindproduct. Het gaat om een relatief kwetsbaar product.

  • Presenteer deze pastasalade in uitschepbakken met naamaanduiding. Zorg voor schone uitscheplepels en altijd goed gevulde schalen. Houd deze producten onder koeling van maximaal 4˚C. Laat uw klanten eens proeven van deze koude salade. Deze salade kan koud worden genuttigd als bijgerecht, of als klein voor – of tussengerecht. Bij zomers weer kan dit product zelfs als hoofdgerecht worden gegeten. Ook bij het barbecuen of gourmetten past zo’n koude salade.

Terug naar boven