Was de aardappelen, kook ze in de schil, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in schijfjes. Of als je voorgekookte schijfjes aardappelen gebruikt. Verhit de bouillon, schenk hem over de aardappelschijfjes en laat deze afgedekt minstens 30 minuten in de koelcel intrekken (het vocht moet helemaal zijn opgenomen).
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en maak een sausje van de mayonaise, room culinair, olie, augurk, bladpeterselie, azijn, suiker, peper en zout.
De ham op de snijmachine als vleeswaar snijden, dan in smalle reepjes dan in blokjes snijden, zo krijg je de grootste verdeling van de ham.
Meng de aardappelschijfjes/vleesbouillon en hamblokjes door het sausje. Laat het geheel tenminste een halfuur in de koelcel trekken, schep het geheel af en toe voorzichtig om.
Presenteer deze romige aardappelsalade in uitschepbakken met naamaanduiding. Zorg voor schone uitscheplepels en altijd goed gevulde bakken.
Houd deze producten onder koeling van maximaal 4˚C. Laat jouw klanten eens proeven van deze koude salade. Deze salade kan koud worden genuttigd als bijgerecht, of als klein voor – of tussengerecht. Bij zomers weer kan dit product zelfs als hoofdgerecht worden gegeten. Ook bij het barbecueën of gourmetten past zo’n koude salade.
Beeld: ©Pixabay