Gemengde salade met Parmaham en wafeltjes

Ingrediënten

  • voor 4 personen
  • 100 gram Parmaham in plakjes
  • 60 gram gemengde blad salade
  • 1/2 kop rode radicchio
  • 2 kleine peren
  • 1 handvol walnoten
  • 1 granaatappel
  • 160 gram Parmigiano kaas, geraspt
  • Citroensap
  • Extra vergine olijfolie
  • Appel azijn
  • Zout, peper
  • voor 4 personen,
  • 100 gram Parmaham in plakjes,
  • 60 gram gemengde blad salade,
  • 1/2 kop rode radicchio,
  • 2 kleine peren,
  • 1 handvol walnoten,
  • 1 granaatappel,
  • 160 gram Parmigiano kaas, geraspt,
  • Citroensap,
  • Extra vergine olijfolie,
  • Appel azijn,
  • Zout, peper

Bereiding

  • Wafels: teken cirkels van 5cm diameter op een vel bakpapier. Draai het blad om en plaats theelepels geraspte Parmigiano kaas in de cirkels. Bak in de oven gedurende 3-4 minuten op 200° C, tot de kaas smelt. Verwijder het uit de oven en laat afkoelen. Was en droog de peren. Snijd in partjes en kruid met citroensap, zout en peper. Was de slabladen leg ze op een plaat. Breng op smaak met een mengsel van de olie, azijn en zout.

  • Maak het geheel af met de kaas wafeltjes, peren, granaatappel zaden, walnoten en plakjes Parmaham.

Terug naar boven