Pikante maÏs-maaltijdsalade

Ingrediënten

  • 400 gram Gekookte worst, in grote reepjes snijden
  • 400 gram Goudse belegen kaas, in grote reepjes snijden
  • 400 gram Uien, schoongemaakt en in ringen snijden
  • 300 gram Rode paprika’s, snijd de paprika’s door, haal de steeltjes, de zaadlijsten en de pitten eruit, was en droog ze en snijd ze in reepjes.
  • 300 gram Groene paprika’s, snijd de paprika’s door, haal de steeltjes, de zaadlijsten en de pitten eruit, was en droog ze en snijd ze in reepjes.
  • 480 gram Stevige tomaten, in plakjes gesneden
  • 200 gram Augurken, in plakjes gesneden
  • 600 gram Maïs korrels (uit blik), goed laten uitlekken
  • 60 ml Wijnazijn
  • 100 ml Olie
  • 10 gram Milde mosterd
  • 2 gram Milde paprikapoeder
  • 10 gram Keukenzout
  • 2 gram Zwarte peper
  • 20 gram Suiker
  • 2 gram Cayennepeper
  • 400 gram Gekookte worst, in grote reepjes snijden,
  • 400 gram Goudse belegen kaas, in grote reepjes snijden,
  • 400 gram Uien, schoongemaakt en in ringen snijden,
  • 300 gram Rode paprika’s, snijd de paprika’s door, haal de steeltjes, de zaadlijsten en de pitten eruit, was en droog ze en snijd ze in reepjes.,
  • 300 gram Groene paprika’s, snijd de paprika’s door, haal de steeltjes, de zaadlijsten en de pitten eruit, was en droog ze en snijd ze in reepjes.,
  • 480 gram Stevige tomaten, in plakjes gesneden,
  • 200 gram Augurken, in plakjes gesneden,
  • 600 gram Maïs korrels (uit blik), goed laten uitlekken,
  • 60 ml Wijnazijn,
  • 100 ml Olie,
  • 10 gram Milde mosterd,
  • 2 gram Milde paprikapoeder,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 2 gram Zwarte peper,
  • 20 gram Suiker,
  • 2 gram Cayennepeper

Bereiding

  • Bij de bereiding van maaltijdsalades past een waarschuwing vooraf. Het gaat om kwetsbare producten. Daarom moet bij de bereiding uiterst hygiënisch worden gewerkt om een gunstige bacteriologische gesteldheid van het eindproduct te krijgen. Gebruik goed gereinigde bakken en materialen en meng nooit met de handen, maar met gereedschap. Gebruik zo vers mogelijke grondstoffen, die bovendien waar nodig goed doorgekoeld zijn. Zet de maaltijdsalades meteen na de bereiding in de koeling.

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. was en snijd ze zoals hierboven omschreven. Bereiding; vermeng alle deze ingrediënten in een schone bak losjes onder elkaar. Roer de azijn, de olie, de mosterd, het paprikapoeder, het zout, de peper, de suiker en de cayennepeper in een kom met een garde door elkaar. Schep de saus door het maiskorrel mengsel en laat deze toegedekt in de koelcel 1 uur intrekken.

  • Presenteer deze Pikante maismaaltijdsalade in mooie schallen in de toonbank, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone uitscheplepel bij is.

Terug naar boven