Eieren in 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden. In +/- 5 minuten beetgaar koken. Onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Tomaten wassen, elk in 6 partjes snijden. Snijd de ui in smalle ringen. In steelplan 1 dl water aan de kook brengen. Bouillonpoeder toevoegen en al roerend oplossen. In een kom schenken en iets laten afkoelen. Knoflook erboven uitpersen. Tijm, rozemarijn en oregano erboven fijn knippen. Olie, azijn, zout en peper erdoor kloppen. Kwart van saus apart houden. Aardappelen en uienringen door de rest scheppen en tenminste een half uur laten staan.
Eieren pellen en in vieren snijden. Tomaat en ei door de aardappelsalade scheppen. Lollo rosso over de ruime schaal verdelen. Rest van de saus erover sprenkelen. Aardappelsalade erover scheppen. Garneren met de olijven. Serveren met stokbrood.