Mexicaanse rundvlees maaltijdsalade

Ingrediënten

  • 500 gram Gekookt mager rundvlees
  • 2 gram Worcestershiresaus
  • 1 gram Zwarte peper
  • 1,5 kg Mexicaanse salade (een salade op basis van kidneybonen. Maïs, paprika, komkommer en pikante vinaigrette)  of een soort gelijke salade.
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • 500 gram Gekookt mager rundvlees,
  • 2 gram Worcestershiresaus,
  • 1 gram Zwarte peper,
  • 1,5 kg Mexicaanse salade (een salade op basis van kidneybonen. Maïs, paprika, komkommer en pikante vinaigrette)  of een soort gelijke salade.,
  • Verse bieslook, fijngehakt

Bereiding

  • Maaltijdsalades zijn bacteriologisch kwetsbare producten. Werk en mengt met goed gereinigd materiaal/gereedschap en apparatuur. Werk niet met de blote handen en de grondstoffen. Gebruik verse grondstoffen, die wanneer nodig, goed doorgekoeld zijn. Haalt ze zo kort mogelijk voor de bewerking uit de koelcel. Werk in koele ruimtes en zet de producten meteen na bereiding in de koelcel.

  • Voor het maken van de salade moeten we tevoren het rundvlees garen. Het rundvlees koken in een Bouqeut garni van 4 steeltjes peterselie, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 takjes oregano, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 1 winterwortel, 3 kruidnagelen, 4 peperkorrels. Dit Bouqeut samenbinden; het vlees opzetten in koud water, het Bouqeut garni erbij. De massa verhitte tot 90° C, laten staan tot het vlees een kerntemperatuur van 75°C heeft. De warmtebron uitzetten en het vlees in het kookvocht laten afkoelen. Daarna goed doorkoelen in de koelcel.

  • Snijd het goed doorgekoelde vlees in blokjes van 2 cm. Meng eerst peper en Worcestershiresaus met het vlees en laat dit even intrekken. Meng de salade en het vlees losjes door elkaar tot er een goede verdeling is (niet met de handen mengen. Schep de massa in een schaal en garneer af met fijngehakt bieslook.

  • Presenteer deze maaltijdsalade in een mooie schaal in de toonbank. Zorg altijd voor schone uitscheplepels. Laat uw klanten van tijd tot tijd proeven van deze eigen maaltijdsalade.

Terug naar boven