Bijzondere kippemaaltijdsalade

Ingrediënten

  • 1300 gram Gaar kippenvlees, in blokjes van  2-cm snijden
  • 400 gram Diepvrieserwten, wat zout
  • 300 gram Aspergepunten, (uit blik), goed laten uitlekken
  • 300 gram Champignons, schoonmaken en in dunne plakjes snijden
  • 300 gram Ananas, (uit blik), goed laten uitlekken en in kleine blokjes snijden
  • 180 gram Mayonaise
  • 200 ml Yoghurt
  • 80 ml Cognac
  • 15 ml Vers citroensap
  • 10 gram Keukenzout
  • 6 gram Witte peper
  • 10 gram Suiker
  • 3 gram Kerriepoeder (mild)
  • Citroen; Was de citroen met warm water, droog hem en snijd uit het middelste deel vier flinterdunne plakjes.
  • Takjes verse dille 
  • 1300 gram Gaar kippenvlees, in blokjes van  2-cm snijden,
  • 400 gram Diepvrieserwten, wat zout,
  • 300 gram Aspergepunten, (uit blik), goed laten uitlekken,
  • 300 gram Champignons, schoonmaken en in dunne plakjes snijden,
  • 300 gram Ananas, (uit blik), goed laten uitlekken en in kleine blokjes snijden,
  • 180 gram Mayonaise,
  • 200 ml Yoghurt,
  • 80 ml Cognac,
  • 15 ml Vers citroensap,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 6 gram Witte peper,
  • 10 gram Suiker,
  • 3 gram Kerriepoeder (mild),
  • Citroen; Was de citroen met warm water, droog hem en snijd uit het middelste deel vier flinterdunne plakjes.,
  • Takjes verse dille 

Bereiding

  • Bij de bereiding van maaltijdsalades past een waarschuwing vooraf. Het gaat om kwetsbare producten. Daarom moet bij de bereiding uiterst hygiënisch worden gewerkt om een gunstige bacteriologische gesteldheid van het eindproduct te krijgen. Gebruik goed gereinigde bakken en materialen en meng nooit met de handen, maar met gereedschap. Gebruik zo vers mogelijke grondstoffen, die bovendien waar nodig goed doorgekoeld zijn. Zet de maaltijdsalades meteen na de bereiding in de koeling.

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Snijd ze zoals hierboven omschreven. Schud de diepvrieserwten in 1 liter kokend water met wat zout en laat ze daar toegedekt 5 minuten in koken. laat de erwten uitlekken.

  • Doe alle ingrediënten in een schone bak. Roer de mayonaise, de yoghurt, de cognac, het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de kerrie door elkaar. Schep de saus luchtig door het kipmengsel. Laat de salade toegedekt 2 uur in de koelcel intrekken.

  • Presenteer deze kippemaaltijdsalade in mooie schallen in de toonbank, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone uitscheplepel bij is.

Terug naar boven