Bij de bereiding van maaltijdsalades past een waarschuwing vooraf. Het gaat om kwetsbare producten. Daarom moet bij de bereiding uiterst hygiënisch worden gewerkt om een gunstige bacteriologische gesteldheid van het eindproduct te krijgen. Gebruik goed gereinigde bakken en materialen en meng nooit met de handen, maar met gereedschap. Gebruik zo vers mogelijke grondstoffen, die bovendien waar nodig goed doorgekoeld zijn. Zet de maaltijdsalades meteen na de bereiding in de koeling.
Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Snijd ze zoals hierboven omschreven. Kook de poestamix uit de diepvries in een beetje water met wat zout in een gesloten pan 4 minuten op een laag vuur. Doe de groente in een zeef, laat ze uitlekken en afkoelen. Bereiding; vermeng al deze ingrediënten in een schone bak losjes door elkaar. Roer de wijnazijn, de mosterd, de tabasco, het zout, de suiker, de olie en de tuinkruiden met een garde in een kom door elkaar. Vermeng de saus met het groente-vlees-kaas mengsel. Laat de maaltijdsalade 1 uur in de koelcel toegedekt intrekken.
Presenteer deze groente-vleesmaaltijdsalade met kaas in mooie schallen in de toonbank, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone uitscheplepel bij is.