Goudse rijstsalade met mosterdsaus

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte rijst. De rijst koken volgen de richtlijnen op de verpakking
  • 150 gram gekookte ham, in plakken
  • 300 gram Goudse belegen kaas, in plakken
  • 150 gram plakjes salami
  • 150 gram Corned beef, in plakjes
  • 300 gram rode of groene paprika’s zonder zaadlijsten (in blokjes gesneden)
  • 6 stuks lente uitjes, fijngehakt’
  • 3 stuks tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden.
  • 400 gram crème fraîche
  • 45 gram milde mosterd
  • 2 gram suiker
  • 20 gram witte wijnazijn
  • 3 gram mosterdpoeder
  • 2 gram witte peper. Tip: Als men een pittige saus wil hebben, iets meer mosterd toevoegen. Als men een zachte saus wil hebben, iets meer suiker toevoegen
  • 1 kg gekookte rijst. De rijst koken volgen de richtlijnen op de verpakking,
  • 150 gram gekookte ham, in plakken,
  • 300 gram Goudse belegen kaas, in plakken,
  • 150 gram plakjes salami,
  • 150 gram Corned beef, in plakjes,
  • 300 gram rode of groene paprika’s zonder zaadlijsten (in blokjes gesneden),
  • 6 stuks lente uitjes, fijngehakt’,
  • 3 stuks tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden.,
  • 400 gram crème fraîche,
  • 45 gram milde mosterd,
  • 2 gram suiker,
  • 20 gram witte wijnazijn,
  • 3 gram mosterdpoeder,
  • 2 gram witte peper. Tip: Als men een pittige saus wil hebben, iets meer mosterd toevoegen. Als men een zachte saus wil hebben, iets meer suiker toevoegen

Bereiding

  • Kook de rijst volgen de richtlijnen op de verpakking. Weeg de grondstoffen en de ingrediënten voor de saus nauwkeurig af. Mix met een garde alle ingrediënten voor de saus onder elkaar. Deze door de gekookte, nog warme (1 kg) rijst mengen en af laten koelen.

  • De ham, de kaas, de salami, en de Corned beef in reepjes van ongeveer 1 bij 2,5 cm snijden. Ham, kaas, salami, Corned beef, lente uitjes, paprika en de tomaat door de rijst mengen (niet met de handen, maar met gereedschap). Afgedekt nog minimaal 1 uur in de koeling in laten trekken.

Terug naar boven