Exotische wortelsalade

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 600 gram bospeen
  • 50 rozijnen
  • 4 sinaasappelen
  • 120 gram gemalen kokos
  • 100 gram Biogarde
  • 100 gram zure room
  • 20 gram pompoenpitten
  • Voor 4 personen,
  • 600 gram bospeen,
  • 50 rozijnen,
  • 4 sinaasappelen,
  • 120 gram gemalen kokos,
  • 100 gram Biogarde,
  • 100 gram zure room,
  • 20 gram pompoenpitten

Bereiding

  • Rauwkost is misschien wel het vrolijkste onderdeel van ons degelijks eten. Er bestaan honderden recepten voor de heerlijkste salades. Ik weet zeker, dat iedereen die voor het eten zorgt ook nog eigen recepten heeft bedacht. Alles kan eigenlijk met rauwkost. Je moet een beetje durven, een beetje creatief zijn. Alles het ware spelen met de ingrediënten. En dan komen de verrassendste creaties op tafel. En bovendien… het is ontzettend leuk om te doen. Je zult het ene gerecht lekkerder vinden dan het andere. Smaken verschillen nu eenmaal.

  • Worteltjes wassen en fijn raspen. Rozijnen wassen en goed laten uitlekken. Sinaasappelen dik schillen tot op het vruchtvlees. Snijd een dun plakje van de boven en onderkant. Snijd nu met een scherp mesje het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen. Roer het sap met de Biogarde en de zure room tot een sausje. Meng in een saladekom worteltjes met rozijnen en sinaasappel. Rooster in een droge koekenpan de kokos lichtbruin en schep de kokos met het sausje door de salade. Zet de salade ca. 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Rooster voor het serveren de pompoenpitten enkele minuten in een droge koekenpan en garneer de salade ermee.

  • Lekker bij een Indonesië of vegetarische maaltijd.

Terug naar boven