English lunch salad

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1/2 kop gekookte tuinbonen
  • 100 - 150 gr gekookte ham in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels groene ui, in dunne plakjes 
  • Voor de dressing:  
  • 1/4 kop licht zure room 
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 2 eetlepels melk 
  • 1/2 theelepel verse tijm 
  • 1/4 theelepel zout 
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder 
  • 1/8 theelepel vers geraspte zwarte peper 
  • 1/8 theelepel uienpoeder 
  • 2 middelgrote aardappelen,
  • 1/2 kop gekookte tuinbonen,
  • 100 - 150 gr gekookte ham in blokjes gesneden,
  • 2 eetlepels groene ui, in dunne plakjes ,
  • Voor de dressing:  ,
  • 1/4 kop licht zure room ,
  • 2 eetlepels mayonaise ,
  • 2 eetlepels melk ,
  • 1/2 theelepel verse tijm ,
  • 1/4 theelepel zout ,
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder ,
  • 1/8 theelepel vers geraspte zwarte peper ,
  • 1/8 theelepel uienpoeder 

Bereiding

  • Hak de gekookte aardappelen in niet al te kleine blokjes en schep er de bonen, ham, groene ui en tijm doorheen. Schep niet te ruw om de structuur van de salade mooi te bewaren. In een aparte kom, meng je de ingrediënten voor de dressing. Maak er een gladde saus van en schep deze door de aardappelbasis. Laat de salade een paar uur staan zodat de verschillende smaken goed samen komen. Serveer de salade koel vanuit de koelkast en geef er licht geroosterd witbrood bij. Om het extra lekker te maken besmeer je de toast met roomboter. 

  • Witte niet te zware wijn kan prima bij dit lunchgerecht. Neem een Riesling uit Duitsland of de Elzas, een Johanniter uit Nederland of België. Kies in ieder geval een wijn uit een Noord-Europees land, dan zit je altijd goed. 

Terug naar boven