Emmentaler rijstsalade met Franse slasaus

Ingrediënten

  • 1,5 kg gekookte rijst, koken volgens de instructie op de verpakking
  • 2 kg gekookt kippenvlees
  • 1 kg sellerysalade (uit pot)
  • 0,5 kg Ananasstukjes (uit blik)
  • 0,5 kg Aspergestukjes (uit glas)
  • 1 kg Champignonschijfjes (uit glas of blik)
  • 0,5 kg Appelgranulaat (gedroogde stukjes appel)
  • 1350 gram dikke mayonaise
  • 1200 gram zure room
  • 420 gram ketchup
  • 25 ml citroensap
  • 5 gram cayennepeper
  • 1,5 kg gekookte rijst, koken volgens de instructie op de verpakking,
  • 2 kg gekookt kippenvlees,
  • 1 kg sellerysalade (uit pot),
  • 0,5 kg Ananasstukjes (uit blik),
  • 0,5 kg Aspergestukjes (uit glas),
  • 1 kg Champignonschijfjes (uit glas of blik),
  • 0,5 kg Appelgranulaat (gedroogde stukjes appel),
  • 1350 gram dikke mayonaise,
  • 1200 gram zure room,
  • 420 gram ketchup,
  • 25 ml citroensap,
  • 5 gram cayennepeper

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten met een garde goed onder elkaar. Dek de saus af en zet hem tot gebruik in de koelcel.

  • Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking, stort deze in platte bakken, dek ze af en laat de rijst in de koelcel afkoelen en doorkoelen. Snijd het gekookte en goed doorkoelde kippenvlees in reepjes. Laat de sellerysalade, ananas en aspergestukjes en champignonschijfjes in een vergiet zeer goed uitlekken en meng deze met het vlees en de appelgranulaat. Meng deze mix vervolgens met de gekoelde rijst (niet met de handen).

  • Tenslotte de gekoelde vinaigrette saus door de gemengde rijst spatelen en het gerecht nog minimaal 1 uur afgedekt in de koeling laten inwerken.

  • Presenteer deze rijst(maaltijd)salades in grote glazen schalen in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg ervoor dat de schalen goed gevuld zijn en dat er schone uitscheplepels is staan.

Terug naar boven