Ciabatta met wijtingsalade

Ingrediënten

  • 300 gram wijtingfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels ajvar
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 ciabattabroodjes met olijf
  • 40 gram rucola
  • 300 gram wijtingfilet,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 2 eetlepels mayonaise,
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes,
  • 2 eetlepels kappertjes,
  • 4 eetlepels ajvar,
  • 1 courgette,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 4 ciabattabroodjes met olijf,
  • 40 gram rucola

Bereiding

  • In het kader van blurring is dit een prachtig recept. Brood met vis; een heerlijke combinatie. De salade, courgette en de citroen die hieraan toegevoegd zijn met wijting is een verfrissing in je mond.

  • Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetronschaal afgedekt 3 minuten in de magnetron op 500 Watt. Laat de wijtingfilet afgedekt nagaren en afkoelen.

  • Giet het vocht van de wijting weg. Verdeel de wijting met een vork in stukjes en meng de mayonaise, bleekselderij, kappertjes en 2 eetlepels ajvar erdoor. Breng de salade op smaak met wat zout en peper.

  • Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en bak ze 4-6 minuten in een hete grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben. Keer ze halverwege. Bestrooi courgette met wat zout en peper.

  • Snijd de ciabattabroodjes open en bestrijk de snijvlakken met de resterende ajvar. Leg de onderkanten van de broodjes op borden en verdeel de rucola erover. Verdeel de wijtingsalade erover en leg de plakken courgette erop. Garneer met nog een takje rucola en leg de bovenkant van de broodjes er schuin op.

  • Ajvar is een mediterrane puree van paprika en aubergine. Te koop in potten bij de Turkse winkel. Te vervangen door in de blender gepureerde geroosterde paprikapuree.

Terug naar boven