Caesar salad met Parmaham

Ingrediënten

  • 100 gr parmaham, dun gesneden plakjes
  • sla 
  • 1 teen knoflook
  • 1 rijpe avocado 
  • 2 stukjes brood
  • Parmezaanse kaas naar wens 
  • Voor de saus: 
  • 1 ei Worcestersaus
  • Citroensap  
  • Zout en peper
  • extra virgine olijf olie
  • 100 gr parmaham, dun gesneden plakjes,
  • sla ,
  • 1 teen knoflook,
  • 1 rijpe avocado ,
  • 2 stukjes brood,
  • Parmezaanse kaas naar wens ,
  • Voor de saus: ,
  • 1 ei Worcestersaus,
  • Citroensap  ,
  • Zout en peper,
  • extra virgine olijf olie

Bereiding

  • Was en droog de sla en maak daarna de blaadjes kleine stukjes. Doe 4 lepels olijfolie, de fijngehakte knoflook, zout en genoeg peper in een schaal. Snijd het brood in niet te kleine stukjes, besprenkel het met de aangemaakte olie en warm het op in de oven op 200°C. Zet het dan even weg. Voor de saus: kook 1 ei ongeveer 5 minuten, pel en prak het en breng op smaak met a paar druppels Worcestersaus, het citroensap en de aangemaakte olie, zonder de knoflook te verwijderen. Maak 4 plakjes Parmaham in een koekenpan of even op een hete grilplaat knapperig. Verdeel de salade over borden en maak haar aan met de saus. Verfraai het vervolgens met het brood en de krokante ham. Stukjes avocado en een handjevol Parmezaanse kaas vlokjes hierover verdelen. Voeg de rest van de Parmaham toe en serveer.

  • Mooie rosé, een droge rode of een frisse witte. 

Terug naar boven