Rosbief

Ingrediënten

  • rosbief van de rundermuis
  • 100 gr boter per 500 gram vlees
  • zout en peper
  • rosbief van de rundermuis,
  • 100 gr boter per 500 gram vlees,
  • zout en peper

Bereiding

  • Een groot stuk rosbief zoals van de achtermuis wordt het lekkerst wanneer je het in de oven bereidt. 

  • Verwarm de oven voor op 250°C en leg het vlees in de braadslee. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C en zet de braadslee, afhankelijk van de dikte van het vlees, net even onder het midden van de oven. Schroei de rosbief rondom dicht en giet een deel van de boter die je opwarmt in een koekenpan over het vlees heen. Bestrooi vervolgens het vlees met peper en zout. Laat de rosbief mooi knapperig en bruin worden onder regelmatig bedruipen. Je moet ongeveer 15 - 20 minuten rekenen per 500 gram vlees. (Vraag jouw slager maar om de braadtijd dan ga je altijd op zeker) 

  • Als het bakvet te donker wordt moet je wat boter toevoegen. Rosbief moet net als biefstuk rood van binnen blijven. Denk daaraan wanneer je de rosbief koud wilt eten. Vlees gaart buiten de oven altijd nog even na. Alvorens het vlees aan te snijden is het wenselijk het even tot rust te laten komen. 

  • Tanninerijke rode zoals Cabernet Sauvignon, Sangiovese uit Toscane, Arentijnse Malbec, Chileense Carmenere, Syrah Shiraz

Terug naar boven