Soepballetjes

Ingrediënten

  • rundvlees
  • peper en zout 
  • verse of gedroogde peterselie
  • gehakte uitjes 
  • of kant en klaar gehaktkruiden
  • rundvlees,
  • peper en zout ,
  • verse of gedroogde peterselie,
  • gehakte uitjes ,
  • of kant en klaar gehaktkruiden

Bereiding

  • Vraag bij de slager naar vers gedraaid mager rundergehakt. Dan geeft mooie stevige balletjes en voldoende 'bite' na het koken. Wanneer je ze toch wat zachter wilt dan kun vragen of hij circa 10% wat vetter varkensvlees mee kan malen. Ook dan blijft het gehakt nog stevig genoeg om er mooie balletjes van te kunnen draaien. 

  • Thuis vermeng je het gehakt met de kruiden en met de ragfijn gehakte ui. Doe dat in een mengkom zodat je stevig kunt kneden. Maak van het gehakt kleine balletjes. Voeg die een kwartier voordat de soep gereed is toe. Ze hebben namelijk een minuutje of tien nodig om te garen. 

Terug naar boven