Bak het stuk nekvlees, gebruik voor dit vlees het pianostuk of het kruisvezelstuk, rondom aan in een stevige braadpan. Bestrooi het vlees wel eerst met met peper en zout. Voeg de de laurierblaadjes, de tomaat en de rode wijn toe en laat alles minstens 5 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een beetje zout en pureer ze daarna met de boter. Haal het vlees uit de pan, zeef de jus en kook deze voor de helft in. Klop daarna de overgebleven boter er doorheen.
Roerbak vervolgens de spinazie in een paar eetlepels olie en breng de groente daarna op smaak met peper en zout. Neem voorverwarmde borden en schep het vlees van de nek, de spinazie en de puree erop. Geef er wat saus bij.
Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits