Maak een marinade van de ui, het teentje knoflook. Bak ze glazig en voeg voeg paprikapoeder, komijnzaad, kardamomzaadjes, gemberpoeder, tomatenpuree en suiker toe. Bak even goed door en voeg de wijn en het kaneelstokje toe. Laat alles aan de kook komen en laat daarna de marinade afkoelen. Bedek de contrefilet met de marinade en zet deze minstens een halve dag in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C en leg het goed drooggedepte vlees op het ovenrooster midden in de oven. Verdeel de boter over het vlees en plaats de gezeefde marinade in de lekbak onder het vlees. Braad de filet in ongeveer 45 minuten mooi bruin en laat het daarna rusten. Schenk de marinade uit de lekbak in een pan en voeg de vleesfond toe. Breng alles aan de kook en kook de jus met 1/3 in. Op smaak maken met peper en zout en serveren met de in dikke plakken gesneden contrefilet. Lekker met courgettes en gekookte aardappels.
Cabernet Sauvignon of een Merlot.