Rundervink

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappels 
  • 50 gr boter 
  • 4 rundervinken 
  • 750 g broccoli 
  • 1 rode paprika 
  • ½ zakje verse peterselie 
  • 2 eetlepels rundvleesjus (flesje)
  • 800 gr kruimige aardappels ,
  • 50 gr boter ,
  • 4 rundervinken ,
  • 750 g broccoli ,
  • 1 rode paprika ,
  • ½ zakje verse peterselie ,
  • 2 eetlepels rundvleesjus (flesje)

Bereiding

  • Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten. Bak daarna de rundervinken in de boter eveneens gedurende 20 minuten. Bak ze niet te hard anders verbrandt het dunne lapje rundvlees aan de buitenkant. 

  • Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in roosjes. Kook ze beetgaar in ongeveer 6 minuten. Maak de paprika schoon en hak hem in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Haal de vinken uit de pan en houd ze warm. Bak in het achtergebleven vet de paprikablokjes en voeg de rundvleesjus, de peterselie en een kopje water toe. Breng de jus aan de kook.

  • Server de rundervinken met de aardappels, de broccoli en de jus

  • Een stevige betaalbare rode wijn of een fris biertje.

Terug naar boven