Longhaas of onglet

Ingrediënten

  • 1 longhaaszee
  • zout en vers gemalen zwarte peper 
  • boter
  • olijfolie  
  • 1 longhaaszee,
  • zout en vers gemalen zwarte peper ,
  • boter,
  • olijfolie  

Bereiding

  • Laat jouw slager de vliezen rondom de longhaas verwijderen en deze in de lengte langs de zeen in het midden doorsnijden. Je houdt dan twee mooie lange haasjes over. Kruid het vlees met zeezout en vers gemalen zwarte peper. Verhit de olie in de koekenpan en voeg als deze heet genoeg is een klont echte boter bij voor een meer verfijnde smaak. Bak de haasjes rondom mooi bruin gedurende 2 - 3 minuten per kant. Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat het een kwartiertje rusten. Afgedekt met aluminiumfolie. Plaats de haasjes voor het snijden nog een minuut of 5 in een op 160°C voorverwarmde oven. Snijd het vlees daarna schuin en dwars op de draad voor het beste resultaat. 

  • Serveer er mooi gebakken krieltjes of frieten bij. Als groente kun je een mooi salade of een roergebakken groenten op tafel zetten 

  • Graves, Haute-Médoc, Cabernet Sauvignon uit de hele wereld.

Terug naar boven