Runderbouillon

Ingrediënten

  • 300 gr rundersoepvlees of poulet of een stuk schenkel   
  • 2 takjes selderij
  • 3 takjes peterselie 
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm 
  • 2 blaadjes foelie 
  • 1 grote ui, in stukken 
  • 1 winterwortel in grote stukken 
  • 1 prei met groen in grote stukken 
  • 1 grof gesneden stengel bleekselderij
  • 1 kruidenbuiltje 
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 300 gr rundersoepvlees of poulet of een stuk schenkel   ,
  • 2 takjes selderij,
  • 3 takjes peterselie ,
  • 1 laurierblaadje,
  • 1 takje tijm ,
  • 2 blaadjes foelie ,
  • 1 grote ui, in stukken ,
  • 1 winterwortel in grote stukken ,
  • 1 prei met groen in grote stukken ,
  • 1 grof gesneden stengel bleekselderij,
  • 1 kruidenbuiltje ,
  • 10 zwarte peperkorrels

Bereiding

  • Breng in een grote pan met ruim water het vlees, eventueel in grove stukken gesneden, aan de kook. Bind de peterselie, de laurier, de selderij, tijm en foelie samen met een draadje en voeg dat samen met het kruidenbuiltje en de peperkorrels aan de bouillon toe. Laat alles 3 - 4 uur zacht trekken. Zeef daarna de bouillon door een doek en voeg later eventueel wat grove groenten weer toe. Wanneer de bouillon wat al te vet is laat je hem afkoelen, schep je het vet weg en breng daarna de bouillon weer op temperatuur. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met knapperig stokbrood.

Terug naar boven