Maak aan de bovenkant van het vlees een aantal kleine insnijdingen en vul deze met wat peper, een snufje zout en een half teentje knoflook. Vervolgens bestrooi je het hele stuk met zout en peper. Bind het stuk op zodat het een wat vaster model krijgt en braad de lende aan alle zijden aan in boter of half boter half olie. Leg de rollade op een rooster in het midden van de oven. Zet er een bakje onder om alles wat naar beneden druipt op te vangen. Het kan geen kwaad om er elke tien minuten wat olie of bakvet over te gieten. De gaarheid van de lende kun je het beste testen met een kerntemperatuurmeter. Bij een kerntemperatuur van 55 à 60 graden is de rollade rosé gebraden, bij 50 à 55 graden is hij rood.
Na het bakken moet het vlees even rusten alvorens het aan te snijden. Dikke lende is uitstekend te combineren met verschillende sauzen en gepofte aardappels.
Cabernet Sauvignon of een Merlot. Bij de barbecue een rosé of een stevig biertje.