Riblap met bier

Ingrediënten

  • 700 g riblappen
  • zout en versgemalen peper 
  • 3 el boter 
  • 1 ui, in ringen
  • 2 kruidnagels 
  • 1 laurierblad 
  • 1 flesje donker bier 
  • 1 plakje ontbijtkoek, verkruimeld 
  • 700 g riblappen,
  • zout en versgemalen peper ,
  • 3 el boter ,
  • 1 ui, in ringen,
  • 2 kruidnagels ,
  • 1 laurierblad ,
  • 1 flesje donker bier ,
  • 1 plakje ontbijtkoek, verkruimeld 

Bereiding

  • Kruid de riblappen met zout en peper. Wrijf alles er stevig in. Bak de riblappen om en om in een stevige braadpan. Haal het vlees uit de pan en bak de uiringen in het achtergebleven vet lichtbruin. Voeg de riblappen weer toe en schenk het bier erbij. Voeg eveneens wat warm water toe zoveel dat de lappen net onder het vocht staan. Breng alles aan de kook op een laag vuurtje en zet daarna de pan op een vlamverdeler. Laat het vlees minstens 2 uur gaar stoven. Roer tot slot de ontbijtkoek door de jus en laat de saus nog een minuutje of 30 doorpruttelen. Serveer de riblap met een groente nar keuzen en gekookte aardappels. 

  • Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits.

Terug naar boven