Pittige baklapjes

Ingrediënten

  • bief- of baklappen
  • rode ui in ringen
  • 1 dl kruidenazijn
  • 1 dl bouillon 
  • zout en peper 
  • 4 gesneden augurken
  • cayennepeper naar smaak
  • halve eetlepel maizena 
  • boter of margarine
  • bief- of baklappen,
  • rode ui in ringen,
  • 1 dl kruidenazijn,
  • 1 dl bouillon ,
  • zout en peper ,
  • 4 gesneden augurken,
  • cayennepeper naar smaak,
  • halve eetlepel maizena ,
  • boter of margarine

Bereiding

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de lappen om en om bruin. Laat ze daarna nog circa 10 minuten nabakken. Haal ze uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uiringen. Roer tegelijktijd de bakresten los met de kruidenazijn. Laat het bakvocht stevig inkoken. Voeg daarna de bouillon toe met een klontje boter en kruid het vocht wat bij met een mespuntje cayennepeper. Maak een papje van de maizena, voeg dat toe aan de inhoud van de pan en laat het geheel nog 5 minuten doorpruttelen. Giet de saus over de baklapjes en serveer ze lekker warm met patat en een groente naar smaak. 

  • Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, Cornas, Barolo, Cote de Nuits.

Terug naar boven