Penssoep

Ingrediënten

  • 1 kg runderpens gekookt
  • 2 varken poten
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt 
  • 1/2 middelgrote ui, gesnipperd 
  • 1 eetlepel gedroogde oregano 
  • 2 laurierblaadjes 
  • paar verse chilipepers 
  • 1/2 theelepel komijnzaad, gemalen 
  • limoen 
  • neutrale olie 
  • zout
  • 1 kg runderpens gekookt,
  • 2 varken poten,
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt ,
  • 1/2 middelgrote ui, gesnipperd ,
  • 1 eetlepel gedroogde oregano ,
  • 2 laurierblaadjes ,
  • paar verse chilipepers ,
  • 1/2 theelepel komijnzaad, gemalen ,
  • limoen ,
  • neutrale olie ,
  • zout

Bereiding

  • Bestel bij jouw slager schone en gekookte pens. Dat scheelt een heleboel werk. Nog afgezien van de minder smakelijke geur die ontstaat bij het garen van de pens. 

  • Zet een pan op met ruim water en leg de poten erin. Laat deze minstens 2 uur tegen de kook aan garen. Voeg het laatste kwartier de gekookte pens toe. Zet een tweede pan op met wat olie en voeg daaraan toe: knoflook, laurier, oregano en ui. Fruit alles mooi glazig. Fruit ook de chilipepers zonder zaadlijsten en steeltjes. Haal het vlees van de varkenspoten en snijd dat aan grove stukken evenals de pens. Leg alles weer terug in de bouillon. Voeg tot slot alle kruiden en pepers toe aan de bouillon en voeg voor extra smaak wat komijn toe. Serveer de soep met gesneden lenteuitjes en een drupje limoen.

  • Flinke pot stevig bier

Terug naar boven