Sucadelappen

Ingrediënten

  • 4 sukadelappen
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels 
  • scheutje wijnazijn
  • water
  • blikje tomatenpuree
  • zout en peper
  • boter
  • 4 sukadelappen,
  • 1 gesnipperde ui,
  • 2 takjes tijm,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 2 kruidnagels ,
  • scheutje wijnazijn,
  • water,
  • blikje tomatenpuree,
  • zout en peper,
  • boter

Bereiding

  • Smelt in de braadpan de boter en bak het vlees aan beide kanten aan. Bestrooi het vlees daarna met peper en zout en voeg de gesnipperde ui toe. Laat deze kort meebakken. Giet daarna lauw water in de pan tot het vlees net onder staat en voeg meteen de wijnazijn, de kruiden en de tomatenpuree toe. Sluit het deksel van de stoofpan en laat het vlees op zo laag mogelijk vuur ongeveer 2,5 uur stoven. Verwijder op het einde de laurierblaadjes en serveer de lapjes met gekookte aardappelen en spruitjes.

  • Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits

Terug naar boven