Flanksteak

Ingrediënten

  • vinkenlap
  • 2 eetlepels verse rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel verse zwarte peper ​
  • 100 ml olijfolie 
  • vinkenlap,
  • 2 eetlepels verse rozemarijn,
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden,
  • 1 theelepel zout,
  • ¼ theelepel verse zwarte peper ​,
  • 100 ml olijfolie 

Bereiding

  • Maak van de verse fijngehakte kruiden, de gehakte knoflook, zout, peper en de olie een marinade. Die wordt het mooist wanneer je alles mixed in een keukenmachine. Prik de vinkenlap op verschillende plaatsen in met een scherp mes en besmeer hem daarna grondig met de marinade. Laat de lap een paar uur, liefst een hele nacht, staan afgedekt met aluminiumfolie zodat de rijke smaak van de marinade mooi kan intrekken. 

  • Leg de steak op de gril boven de gloeiend hete kolen en bak hem rondom bruin. Leg hem daarna naar de zijkant. Weg van de hete kolen en laat hem nagaren tot hij stevig aanvoelt. Laat de flanksteak na het garen nog even rusten alvorens hem aan te snijden. 

  • Een stevige Cabernet, Zinfandel, Barolo of een lichtere Merlot of Pinot Noir

Terug naar boven