Caribbean oxtail

Ingrediënten

  • 1 ossenstaart
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • mespuntje cayennepeper
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 50 gram gerookte spekblokjes 
  • boter
  • 250 ml water 
  • scheutje azijn
  • maizena
  • pot kidneybonen 
  • 1 ossenstaart,
  • 1 theelepel zout,
  • 0,5 theelepel peper,
  • mespuntje cayennepeper,
  • snufje kruidnagelpoeder,
  • 50 gram gerookte spekblokjes ,
  • boter,
  • 250 ml water ,
  • scheutje azijn,
  • maizena,
  • pot kidneybonen 

Bereiding

  • Wrijf de stukken ossenstaart in met zout en kruiden. Bak het spek uit voeg nog wat extra boter toe om vervolgens de stukken ossenstaart rondom mooi bruin te bakken. Voeg kokend water en een scheutje azijn toe en stoof de ossenstaart minstens drie uur. Bind na afloop de baksaus met maizena. Serveer de ossenstaart warm uit de pan. Heerlijk met kidneybonen en gekookte rijst.

  • Chileense Cabernet Sauvignon of een fruitige Washington Merlot. 

Terug naar boven