Het runderezeltje werd in de Achterhoek vaan "jong gehuwden stukje" genoemd, omdat er bij het bereiden eigenlijk nooit iets verkeerd kon gaan. Veel slagers gaven het dan ook cadeau aan de dochter van een klant die ging trouwen.
Er zijn twee mogelijkheden wanneer je een liestukje van een goede kwaliteit wilt bereiden. Allereerst in plakken gesneden bakken als biefstuk en ten tweede kan het vlees in zijn geheel in een stoofpan of oven worden gegaard. Mijn Slager kiest voor Gerrit Kwak's jong gehuwden stukje en neemt de stoofpan.
Fruit in de gesmolten boter de gesnipperde ui en bak meteen de spekjes even aan. Wrijf het vlees in met zout, peper en de mosterd en braad dat rondom bruin in het bakvet waaruit je de spekjes en de ui hebt verwijderd. Als het liesstukje mooi bruin is voeg je de wat verwarmde witte wijn toe evenals de spekjes en de ui snippers. Doe de deksel op de pan en laat het vlees (vraag de slager naar de juiste tijd) minstens een uur zachtjes garen. Bind de jus met maizena en serveer het vlees na een kleine rusttijd gesneden in plakken met gepofte aardappelen en wortelen.
Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, Cornas, Barolo, Cote de Nuits.