Aardappelsoep

Ingrediënten

  • 1 kilo mals runderpoulet van de fijne rib 
  • 3 gehakte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo aardappels in grove stukken 
  • verse worteltjes in blokjes  
  • 2 theelepels gedroogde basilicum 
  • mespuntje peper
  • zout 
  • liter kant-klaar runderbouillon
  • 1 kilo mals runderpoulet van de fijne rib ,
  • 3 gehakte uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 kilo aardappels in grove stukken ,
  • verse worteltjes in blokjes  ,
  • 2 theelepels gedroogde basilicum ,
  • mespuntje peper,
  • zout ,
  • liter kant-klaar runderbouillon

Bereiding

  • Snijd de fijne rib in kleine blokjes en verhit de olie op middelhoog vuur tot heet. Voeg rundvlees toe en bak dat 4-5 minuten of tot ze bruin, af en toe roeren. Uien en knoflook toevoegen, koken en roeren gedurende 2 minuten. Voeg alle overige ingrediënten toe, meng goed. Breng tegen de kook aan. Zet het vuur lager, dek af en gaar het vlees in minimaal 20 minuten. Pas op dat de groenten niet te papperig worden. Af en toe roeren. 

Terug naar boven