Hachee

Ingrediënten

  • 500 gram klapstuk
  • 2 - 3 uien
  • juspoeder of bouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 4 peperkorrels
  • scheut azijn
  • 500 gram klapstuk,
  • 2 - 3 uien,
  • juspoeder of bouillon,
  • 1 laurierblad,
  • 2 kruidnagels,
  • 4 peperkorrels,
  • scheut azijn

Bereiding

  • Laat het klapstuk door de slager in niet al te grote blokken snijden. Fruit de grof gesnipperde uien in bakvet en voeg de blokjes, de kruiden, wat juspoeder of bouillon en de azijn toe. Laat het vlees rondom mooi bruin worden en stoof het dan ongeveer 1,5 uur op een laag vuurtje. Wanneer het vlees mooi zacht is is de hachee klaar. Serveer er rode kool, bieten of wortelstamppot bij.

  • Hachee is ook erg lekker op een snee bruinbrood tijdens de lunch. 

  • Cabernet Sauvignon, Bourgogne, Portugese Bairrada, Montepulciano dÁbruzzo.

Terug naar boven