Beefstew

Ingrediënten

  • 1 kg runderstooflappen in blokjes gesneden 
  • 2 flinke gesnipperde uien
  • 2 winterwortelen in plakken
  • 2 stelen bleekselderij
  • 3 eetlepels bloem
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 4 eetlepels olie
  • 1 blikje tomaten puree
  • 0.75 liter vleesbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm2 laurierblaadjes6 grote aardappelen 
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 grote aardappelen
  • 1 kg runderstooflappen in blokjes gesneden ,
  • 2 flinke gesnipperde uien,
  • 2 winterwortelen in plakken,
  • 2 stelen bleekselderij,
  • 3 eetlepels bloem,
  • Zout,
  • Versgemalen peper,
  • 4 eetlepels olie,
  • 1 blikje tomaten puree,
  • 0.75 liter vleesbouillon,
  • 1 theelepel gedroogde tijm2 laurierblaadjes6 grote aardappelen ,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 6 grote aardappelen

Bereiding

  • Bak de blokjes vlees die je eerste bestrooid met bloem rondom bruin in de warme olie in een grote ovenpan. Als alles bruin is schep je het vlees uit de pan en voegt aan de bakolie de ui, wortel en gesneden bleekselderij toe. Als de groenten beginnen te kleuren gaat de tomatenpuree, de bouillon, de tijm en de laurier erbij en worst het geheel aan de kook gebracht.

  • Schep de vleesbrokjes weer terug en plaats de schotel in de op 180°C. voorverwarmde oven. Voeg de in blokjes gesneden aardappels toe en schep deze door het vlees en de groenten. Laat de schotel daarna nog minstens een uur nagaren.

  • Verwijder de laurierblaadjes en serveer de beefstew in een uitgeholde pompoen als een complete maaltijd. 

  • Rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18°C).

Terug naar boven