Jodenhaas

Ingrediënten

  • Jodenhaas
  • 4 eetlepels Franse mosterd 
  • 4 eetlepels gehakte peterselieblaadjes 
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook 
  • 1 eetlepel gehakte thijmblaadjes
  • ½ eetlepel pittige paprikapoeder gemalen
  • peper en zeezout 
  • Jodenhaas,
  • 4 eetlepels Franse mosterd ,
  • 4 eetlepels gehakte peterselieblaadjes ,
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook ,
  • 1 eetlepel gehakte thijmblaadjes,
  • ½ eetlepel pittige paprikapoeder gemalen,
  • peper en zeezout 

Bereiding

  • Maak een marinade van de mosterd, de kruiden en het zout en wrijf daar de jodenhaasjes stevig mee in. Laat de marinade enkele uren intrekken en bak de haasjes daarna in een gloeiend het koekenpan waarin een weinig olie is verhit. Blijf de haasjes steeds draaien en bak ze rondom bruin in 5 à 7 min. Snijd de haasje schuin op de draad in plakken en serveer ze lekker warm met een saus naar keuze. Serveer er krieltjes en worteltjes met doperwtjes bij.

  • Jodenhaasjes kunnen ook uitstekend op de barbecue. 

  • Tanninerijke rode zoals Cabernet Sauvignon, Sangiovese uit Toscane, Arentijnse Malbec, Chileense Carmenere, Syrah Shiraz

Terug naar boven